Contact informatie
 • Ontwikkeling van betere opties voor de identificatie van hart-en vaatziekten

  Trans Tech Diagnostics richt zich op de ontwikkeling van betere opties voor de identificatie van hart-en vaatziekten.

  De partners Universiteit Maastricht (CARIM, lead partner), Universiteit Hasselt (BIOMED), VITO, TSG InnoteQ, PimBio, Tenco DDM, DSP Valley, BONNÉ+JAN, de Keuzearchitecten, Fox Biosystems en Black Drop richten zich in het Interreg Vlaanderen-Nederland project Trans Tech Diagnostics (TTD) op de ontwikkeling van betere opties voor de identificatie van hart- en vaatziekten.

  Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer één en kosten de Europese gemeenschap €196 miljard per jaar. Hiervan wordt €106 miljard uitgegeven aan gezondheidszorg (diagnostiek en behandeling). De snelle vergrijzing en ontgroening in onze grensregio schept de verwachting dat hart- en vaatziekten een sterk stijgende negatieve impact hebben op onze maatschappij.

  Veel mensen met hart- en vaatziekten vertonen tijdens de ontwikkeling van de ziekte geen serieuze klachten en zijn dus zonder behandeling. Zij hebben echter meer risico op bijvoorbeeld een hartinfarct. Om dit risico te verkleinen richt TTD zich op onderzoek naar betere opties om dit risico te bepalen (diagnostiek). Tevens kan het TTD-onderzoek leiden tot verfijning van therapie en zo complicaties en bijwerkingen verminderen. TTD speelt hiermee in op de behoeften en vraag van zorgaanbieders en het bedrijfsleven.

  Nieuwe technologie (bioassays) op het vlak van ontstekingsreacties, het testen van (nano)moleculaire biomarkers

  en nieuwsoortige testopstellingen worden binnen TTD aangewend om het (gepersonaliseerde) risico op hart- en vaatziekten te bepalen. Het open innovatieplatform van TTD biedt tevens opties voor samenwerking met het bedrijfsleven en kennismedewerkers m.b.t. hart- en vaatziektenonderzoek.

  TTD is een Interreg Vlaanderen-Nederland innovatieproject met een totaalbudget van € 3.160.000,00 en waaraan Interreg een bijdrage van € 1.580.000,00 (50%, EFRO) levert. Voor meer informatie verwijzen wij u naar: grensregio.eu en InterregTTD.eu

 • Sportblessurepreventie

  De Keuze Architecten gaan een belangrijke rol spelen bij het project Sportblessurepreventie van Veiligheid NL in samenwerking met De Atletiekunie, De Nederlandse Ski Vereniging, NOC*NSF en de Weekbladpers. Dit project beoogt een doorontwikkeling van een digitale advies-op-maat tool voor blessurepreventie bij beginnende hardlopers en wintersporters.

  (meer…)

 • Keuzehulp doven en slechthorenden

  In samenwerking met Platform Doven, Slechthorenden en TOS ontwikkelen de Keuze Architecten een keuzehulp voor mensen die plotseling hun gehoor verliezen (doelgroep 1), en voor mensen die zwaar slechthorend/doof zijn (doelgroep 2) en een cochleair implantaat overwegen.

  (meer…)

 • Volg Je Hart

  Patiënten met een hart -of vaataandoening vinden het vaak moeilijk om zelf te bepalen welke keuzes omtrent gezondheid en levensstijl het beste bij hen past. Zorgverleners raken vaak gefrustreerd wanneer patiënten zich niet aan het voorgestelde behandelplan houden, terwijl deze bedoeld is om de gezondheid van de patiënt te verbeteren of in stand te houden.

  (meer…)

 • Briljante Mislukkingen Award

  De Briljante Mislukkingen Award is een prijs voor projecten die mislukt zijn maar waar desondanks een waardevolle les van geleerd is. De Award is een initiatief van het Instituut van Briljante Mislukkingen in nauwe samenwerking met de Keuze Architecten. Gezamenlijk hebben we als doel om transparantie over falen en het leren van fouten aan te moedigen.

  (meer…)

 • Test met plaatjes: de visual screener

  In de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) moeten cliënten vaak testen invullen om een diagnose te stellen. Voor velen zijn deze verbale vragen erg moeilijk te beantwoorden; niet iedereen kan zijn gevoelens en denkbeelden makkelijk onder woorden brengen. Om die testen te vereenvoudigen is er een visuele test ontwikkeld samen met het landelijk kenniscentrum voor de GGZ, het Trimbos Instituut. Simpel gezegd gaat het erom uit een reeks gradueel verschillende plaatjes dat plaatje te kiezen die het best past bij jouw situatie en gevoel.

  (meer…)

 • Beter leven met…

  Oudere mensen komen regelmatig terug bij hun arts met dezelfde klachten. Dit komt vaak doordat ze de medische voorschriften niet hebben nageleefd. Door verder met hen in gesprek te gaan, blijkt dat ze hun eigen problematiek niet goed begrijpen. De uitleg van een arts is niet voor iedereen even helder. Hierdoor ontbreekt ook de acceptatie van de aandoening en het inzicht in de effectiviteit van medische voorschriften.

  (meer…)

 • Infographics voor een zelfstandig, waardevol leven

  Hoe ouder je wordt, hoe meer keuzes er gemaakt moeten worden om zo lang mogelijk een zelfstandig en waardevol leven te kunnen blijven leiden. Bijvoorbeeld: Is mijn huis wel geschikt voor mijn oude dag? Kom ik in aanmerking voor zorg aan huis? Om ouderen bewust te maken van de lastige keuzes in het verschiet en de mogelijkheden die ze hebben, zijn er een aantal infographics ontworpen.

  (meer…)

De Keuze Architecten logo

Spuistraat 12
1012 TS Amsterdam
the Netherlands
+31 (0)20 624 77 26

Mail Us Or feel free to call +31 (0)20 624 77 26